Steun ons en help Nederland vooruit

Fline de Lange

Fractieondersteuner

54 jaar

Elshout

Nummer 5 op de kandidatenlijst

Uw stem zal D66 helpen om van Heusden een plaats te maken waar dromen werkelijkheid worden. De toekomst is van ons.       

Vergrijzing, zorg, milieu en veiligheid voor onze kinderen houden ons bezig. Dat zijn serieuze zaken die vragen om een gedegen aanpak. Immers, ze gaan niet per se vanzelf allemaal goed. ‘Even bijblijven voor het beste resultaat’ is noodzakelijk.

Neem de vergrijzing. Trekt de jeugd naar de grote stad om te studeren? Komt ze dan weer terug? Ik kijk dan naar Max Lips. Hij heeft voor welvaart en banen gezorgd in Drunen. Lips is overgenomen door Wärtsilä. De productie van schroeven is verplaatst naar China. Het terrein ligt er wat troosteloos bij. Gelukkig heeft Wärtsilä er weer een nieuw hoofdkantoor gebouwd.

Ik vind het interessant om te kijken naar wat we kunnen leren van de ontwikkeling van Rotterdam, Amsterdam of Eindhoven. Stel dat we de jeugd banen kunnen bieden omdat er een groot Data Value Center in Metal Valley komt. Een plek waar Data Science, Data Analytics, Machine Learning Developers kunnen doorontwikkelen. Bijvoorbeeld in samenwerking met de JADS (Jheronimus Academy of Data Science). Doe dat ook nog eens duurzaam en Heusden is toekomstbestendig voor iedereen.

Fline de Lange is bèta-consultant en autismespecialist.

e-mail: flinedelange@d66heusden.nl

flyer Fline de Lange

Meer van Fline de Lange