Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 21 maart 2020

DRINGENDE OPROEP

Betreft: terugdringen van het risico van besmetting met het Corona-virus

De burgemeester van de gemeente Heusden, Willemijn van Hees, heeft aan alle politieke partijen uit onze gemeente gevraagd de onderstaande boodschap toe te zenden aan hun leden en andere belangstellenden:

Beste inwoners,

Ik doe een dringend beroep op u om afstand te houden: anderhalve meter afstand tot andere mensen als u uw huis uit gaat. Laat me dat uitleggen.

Deze Coronacrisis is een rare, moeilijke tijd! Raar omdat ons allemaal gevraagd wordt af te wijken van ons dagelijkse leven, moeilijk omdat meer en meer mensen ziek worden en het aantal sterfgevallen toeneemt. Als raadsleden en wethouders is het voor ons moeilijk om nu niet echt iets te kunnen doen. De bestrijding van deze crisis ligt vooral bij de zorg en de ziekenhuizen, bij de hulpdiensten en de Veiligheidsregio, bij onze burgemeester en de ambtenaren van onze gemeente. Machteloosheid is een gevoel waar we allemaal mee te maken krijgen. Ik denk dat u dat herkent.

En toch kunnen we iets doen, wij allemaal, u en ik. We kunnen ons houden aan de maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM.

Bij deze dan ook de dringende, dringende oproep om u te houden aan de anderhalve meter afstand (twee armlengten) als u het huis uit gaat. Kom niet samen in groepen, zorg dat uw kinderen zich aan deze afstandsregel houden. Doe dit voor de ouderen, de kwetsbaren in onze gemeenschap.

Via www.heusden.nl/coronavirus kunt u bij alle informatie over het Coronavirus.

Pas goed op u zelf en op elkaar!

Wij ondersteunen deze oproep van harte. Er kan niet genoeg de aandacht op gevestigd worden dat wij alles moeten doen om onszelf en de mensen in onze omgeving te behoeden voor besmetting met dit gevaarlijke corona-virus. Wij danken je voor je medewerking.

Met vriendelijke groet,
D66 Heusden

Aart Jan Gorter